MANSUH I.S.A : SELAMAT BERDEMO!!!


Dua tiga hari ni memeningkan CG, perancangan untuk ke sana jadi berbelah bagi, bukan maksud mana 1 kumpulan yang akan diikuti? sudah tentunya niat untuk mansuhkan ISA. Pergi Jahanamlah UMNO! jeritan Tuan Guru yang menggegarkan UMNO.

OM Man tak muncul2 2-3 hari, ingatkan dah kena ISA awal2, rupanya anaknya berusia 4 thn 8 bulan alami jangkitan virus di paru-paru, dah 2-3 hari duk wad 5, sepital Manjung. Tapi masih berkobar untuk turun ke KL, namun satu keputusan berbelah baginya apabila ketahui anaknya akan keluar wad samada sabtu atau ahad bergantung kepada perkembangan kesihatannya. Buat masa ini stabil.

OM Atanxmen sibuk dgn kerja uitm nya. CG tunggu signal je, on tetap on ke KL. baju kami semua dah settle oleh OM Kintan, kamera OM cicitHJHASSANu dah cekap pakai. Transportation banyak sumber, tapi alternatif lain juga digunakan. Gerakan berpisah!

Rancangan 'last minute' macam biasa kami bertindak, kecoh jap tadi. Man, Poi yang hantar pasukan pertama malam tadi agak tegang. Yang nak hantar sampai dulu, yang nak bergerak ker KL tak muncul2 jam 8.30 ekspress bergerak. Tel kaum, nah! Mamat sorang ni ingat gerak pukul 12 tgh mlm..hahaha. Man ke kaunter dgn cicitHJHNu tanya samada boleh pickup member on the way ke KL, tiket semua dia pegang! Malaysia Boleh! kata kaunter.

Selamat! Selamat! ini lah gamaknya bila ikut jadual 'last minute'. Apapun ia berlaku semulajadi dan lebih 'seksi'.

Selamat berdemo menentang ISA!!
Jangan Halang Perhimpunan Aman ini.

Che' Gun

No comments:

My POST