Hamidah Derma Media Perak Melancong Plak!

Mula dulu wujudnya Media Perak (MP), blog milik Hamidah sesedap mulutnya tuduh MP dibayar oleh Pakatan Rakyat (PR) Perak dalam mematahkan serangan 125, 700 viewers video 'Hamidah Halau Rakyat' rakaman MP di sesi dialog masyarakat setempat. Bukan Midah je cakap macam tu, ada juga orang parti dlm PR pun anggap MP dibiayai PR walaupun depa tak tahu apa. Itu dulu.... sekarang terbalik.

Sejak MP mengkritik pimpinan PR lain plak bunyinye orang parti dlm PR,...lebih tak kurang sama je. ... masih ada mentaliti budaya umno dlm PR, tapi bukan semua. Umno berjaya resapkan budaya ini dlm pemikiran terutamanya orang melayu. Bila kritik je tiba-tiba jadi pihak lawan, ertinya dua-dua tak berapa nak raikan kritikan & perbezaan pendapat. Tapi kalau korang kritik sultan, korang bleh kena tangkap...hina Nabi, hina hukum Allah takpa dalam negara ini. Terkini semalam terpancut dlm facebook, aktivis Ahmad Abd Jalil ditangkap atas tuduhan hina sultan dr sebuah negeri.... dlm isu ini aku nampak sultan lebih mulia dari Nabi & Tuhan. Simpati kepada mangsa terbaru dan ahli keluarganya yang barangkali tak boleh tido dibuatnya.

Fakta jelas kes sultan negeri yg sama, kenapa yek...

 Oppppss.. lari tajuk, ..tiba-tiba ada yg kata MP dah dibeli umno.... wakakaaaaa, lawak paling best sampai nyaris aku nak terkentut dibuatnya. Jgn salahkan orang tu sbb depa tak tahu mcmana MP nak korek kos tampung website, ke program korek duit poket sendiri, guna tools sendiri, jual tshirt, jual buku tapi taklah sampai kena jual body.

Ni antara produk jualan terkini MP, mana yg dah dapat, aku ucap selamat membaca. Bagi yg belum dptkan sblm di'haram..haram..haram'kan oleh ulama muda, sambil bantu dana MP sila order email ke otaimanjung@gmail.com ..... iklan la pulak!

Bila 'editor1' MP keluar posting Media Perak Terima RM30,000 dari Hamidah, suka & duka lah aku... sukanye rezeki dtg bergolek, kepala otak dah pikir boleh beat malaysiakini walaupun kos tak semampunya. wakakaaaa... secara tak langsung takdelah para alim lagi warak 'ter'fitnah ( umno sedia maklum nipu nya.) kata MP dibeli umno, segalanya betul apa yg ditanggap. Tapi duka nye... bukan bagi kat MP tapi kelab sukan & kebajikan media perak yg ahlinya dr media perdana di Perak. wakakakaaaaa......
 
 Rezeki jangan ditolak bai....selamat mendaki & mencipta rekod!

Derma RM30,000 utk cipta rekod tuuu...kategori kumpulan 'terbesar' wakil media panjat gunung di Lombok Indonesia. fuh.... aku tak teruja sgt duit tu tapi bab daki gunung tu. Gunung mana yg tak daki lagi dlm M'sia ni, dah lebih 10 tahun tak daki gunung, last pun panjat bukit kledang nak kata hutan tak jugak, bukit ladang getah pergi shoot gambar jelas dr atas tapak Asian Rare Earth tempat lupus sisa toksid. Jungle treking pun ikut nasib, 3 minggu lepas pun 'naik hilux' salah sorang aktivis KUASA (Pertubuhan Aktivis Sahabat Alam) masuk utan tgk mangsa balak. Secara tak langsung kira melancong.... dan bertindak tuk kekalkan tempat-tempat pelancongan ini dgn ekosistem semulajadinya dari kerosakan tangan-tangan manusia.

Ni Salah satu tempat pelancongan, hutan dara & pendaratan penyu yang bakal tergugat, maklumat terkini & melancong ke sini, rujuk SINI dan SINI.

 Visit Perak Year 2012..... semua tau Midah Exco Pelancongan Perak, media perdana dah mainkan peranan mungkin ini sebahagian sumbangan terima kasih dr kerjaan negeri, bab niat agar media tak tibai dia itu sedia maklum juga antara tujuannya.... kira 'dibeli' la, yg pegi sekali pun Akmar Hisham Mokles, Setiausaha Akhbar Perdana Menteri.

Cuma terfikir kalaulah derma RM 30,000 dilaburkan dgn melancong dalam negeri kurang2 makcik pakcik yg meniaga tepi jalan atau di pantai peranginan dapat juga merasa tempiasnya. Tak salah promo ke luar negara, tak salah nak kibar banner 'Visit Perak Year 2012' atas puncak gunung tapi aku harap 30 wartawan ni balik nanti tak dianugerahkan dato' sebab buat rekod kumpulan media terbesar daki gunung kedua tertinggi di Indonesia. Itu bodek melampau......wakakaaaaa!

Selingan...bila cite Midah & melancong ni, aku takleh lupa brader aku ni yg punya sama minat, org yg 'update' page Visit Perak Year 2012. Atas 'wilcha' pun gagah lagi.. Media dpt derma dari Midah, brader aku ni pernah tertunggak elaunnya berbulan dr Midah, skitnya payah... bro tak mau cipta rekod ka pakai 'wilcha' daki gunung, aku bleh volunteer tukang sorong.... agak2 Midah mau derma tak dgn proposal ni?...

Memang minda Midah ni lebih suka kalau melancong ke luar negara bawa pelabur luar negara ke Perak buat projek mega industri di pusat pelancongan & zon sensitif alam sekitar.  Dialah exco pelaburan, dialah exco industri, dialah exco pelancongan... pelaburan industri lebih untung mengikut perkiraan dia, tak salah tapi jgn godam bandar pelancongan, jgn diganggu ekosistem....... industri buat kat zon industri la!

Lari skit tajuk....sebelum bertolak melancong ke Soromban pagi ni ke himpunan rakyat, nak ajak korang plan utk melancong ke daerah Manjung minggu depan 9 Nov 2012, kita berkumpul di hadapan Masjid An-Nasriyah Sitiawan jam 1.30pm (slps solat jumaat) sebelum berjalan secara aman ke Pejabat Parlimen Lumut utk serahkan memorandum Bantahan A.E.S kepada Menteri Pengangkutan YB Kong Cho Ha. Dia baik orgnya (puji nampak....wakakaa), suka menabur pada masyarakat (tabur ada makna tu...) tapi tersilap sasar cuba kaut dr rakyat utk kroni dgn angkut AES di tepi jalan... *maklumat lanjut, akan update selepas balik dr melancong ke himpunan rakyat...

Klik utk besarkan map ke 911 Himpunan Rakyat Bantah A.E.S anjuran Bantah AES, Kuasa (Lokal Xtvis) kerjasama MediaPerak.
Pastikan laluan yang sudah dipasang AES, jangan korang pergi langgar plak! 
Kalau laju kena saman Mahfuz ckp jangan bayar, lawan di mahkamah! Lebih kurang bantah la jugak...

Berita kaitan 911 : 

MP sudah sedia bertolak melancong ke Himpunan Rakyat tanpa derma Hamidah! Selamat Jalan Midah.....

1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI