NIZAR LUBUK UMNO (2) - VIDEO UMNO MESTI TGK!

17.10.2010, Pasir Panjang, Sitiawan, Perak.
UMNO WAJIB TONTON - NIZAR BARUA CINA - IShhh! UMNO BETUL.

Majlis Jamuan Teh DS Nizar, ADUN Bersama Warga Pasir Panjang. Dari golongan muda hingga warga emas lubuk kuat UMNO 'cap pru mic/bn' dahulunya.....kini mereka berani bersama untuk memperdengarkan imbasan tragedi 'perak gelita' yg penuh dgn strategi 'dosa' licik dan sebalik isu 'nizar penderhaka',' nizar sekutu dap jual tanah' dan bajet 'seluar dalam'.







UMNO BETUL.....
Buat Melayu Umno yang cukup kuat RACIST: UMNO BETUL-BETUL PEMBOHONG, PEMBUAT FITNAH dan LAHANAT MELAYU! Cit! Kata DAP la! UMNO lagi teruk dari DAP! hmmmm, apalagi nak diharapkan melayu kat UMNO. Melayu kena kencing hidup-hidup. Tanah melayu lebuh....bankrap PERAK! Putih mata rakyat! wakakakakakakaka, melayu-melayu kena kencing memanjang. Zambry kenyang seMANGKUK.

Ni gua story skit, abis dah tanah dijual, terbaru TELUK RUBIAH, gua dan org2 kampung tak izinkan dan takan memaafkan selamanya, tgk ni : TELUK RUBIAH 6 BILLION-1 dan TELUK RUBIAH 6 BILLION-2

2 comments:

Anonymous said...

aku orang teluk rubiah juga. tak ada perkembangan kg nie walaupun nizar pegang ari tu. janji bukan main bila dah sokong lain lak jadinya. jadi malas le nak layan politik nie... biarlah teluk rubiah maju macam tempat lain. mungkin kemajuan tu boleh mumbuat keuntungan dan perkembangan aktiviti hiliran

OMan said...

Maaf anonymous, terima kasih atas kritikan. Siapa yang menghalang kemajuan, team save teluk rubiah bukan anti-kemajuan. Pertama skali mohon 'peka' terhadap alam sekitar yg tanpa kita sedari ia adalah kitaran keperluan hidupan mahkluk sejagat, pokok yang ada bukan hanya untuk buat perbot atau kertas shj, tapi aset 'ciptaan tuhan' utk manusia, hargailah dan selami kitarannya. Once kita faham, then baru bicara kenapa harus SELAMATKAN TELUK RUBIAH.

1. ALAM SEKITAR - info boleh rujuk kat 'pakcik google', ringkasnya : kepanasan global terkesan, boleh cemar apabila ia dikawalselia mesin dan manusia yg tidak boleh lari dari kesilapan, ciptaan manusia, pengorekan dlman laut utk laluan kapal 'deliver' bhn mentah serta kesan 'flushing' kapal yg menjadikan pertambahan kapal keluar masuk dgn yg sedia ada. Terjaminkah hidupan marin dan terkesannya kpd 'jiran-jiran' yg berhampiran? Tiada Jaminan! Hidupan laut mungkin perlukan 'peruntukan kerajaan' utk mendirikan 'trafic light'di laluannya...hmmmm, itupun kalau kita faham bahasa alam. manusia kalau jammed pun dah tension, maka selamilah jiwa hidupan laut yang 'nyawa-nyawa ikan' tu jua..byk lagi, fikir-fikirkanlah. Apa guna capai kemajuan tapi kehidupan tidak sihat!

2. TANAH & ZON PELANCONGAN - kini di'ubah' secara sah oleh MPM dan kerajaan negeri kpd ZON INDUSTRI. Kerja Siapa yg 'MENIKUS' kan Projek tanpa disedari majoriti manusia? Sblm 1980 ia adalah dalam pewartaan Hutan Sekunder, diwarta semula utk pembangunan pelancongan, dijual atas 'bussiness' riadah, pelancongan dan lapang golf, PBT sasar BANDAR PELANCONGAN DAN MARITIM. Tanah yg milik persendirian itu 'dimenterai' dgn kelulusan kerajaan negeri dan PBT kini dimiliki oleh VASE SA BRAZIL atas rujuk sbg ZON INDUSTRI. Umpama kini PERAK sudah pun "berjiran" dengan BRAZIL. Sekarang Orang Perak nak masuk Teluk Rubiah...oppss, silap Teluk VALE SA, BRAZIL wajib pakai 'PASSPORT', jika tidak orang Perak dianggap mencerobohi tanahnya. Tanah ini dahulunya bebas utk riadah warga manjung, berkelah, memancing dan sbgnya. Silap aribulan encik anonymous yg anak jati teluk rubiah pun kena apply 'passport' (kebenaran)....hmmmm

3. KEMAJUAN - siapa pun mahukan kemajuan tapi biarlah ia selari dan seimbang dgn keperluan yg wajib bagi manusia yg perlukan udara bersih, jangan kotori anugerah tuhan ini. PBT seharusnya nasihatkan agar dipindahkan lokasi yg lain, bukan tujuan utk menentang kemajuan. Jika mereka faham 'berbahasa alam', kemajuan itu boleh tercapai dgn pembangunan 'hijau', menjadikan tempat riadah atau taman tema air yg cukup mesra alam dan berteknologikan proses semulajadi utk dinikmati manusia sekalian alam. satu kemajuan ke arah hidup yg lebih sihat. "hanya manusia yang sihat shj yg boleh menggerakkan kemajuan negara dlm apa bidang sekalipun", fahami kiasan ini.

Setakat ni je, ada point2 yg boleh diambilkira lagi, teruskan mencari jawapan persoalan itu.

My POST